Svetlana Ceca Ražnatović-"Nije dovoljno samo živeti!" - reče leptir, "Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cveća!"

Svetlana Ceca Ražnatović-"Nije dovoljno samo živeti!" - reče leptir, "Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cveća!"

Ceca RAŽNATOVIĆ objavila FOTOGRAFIJU od pre 30 godina i sve ostavila BEZ TEKSTA!

Sam početak moje karijere, obala Utjehe. Crna Gora, leto 1986“, napisala je pored fotografije preslatke devojčice. 
  Na društvenoj mreži Instagram, Ceca je odlučila da objavi fotografiju od pre 30 godina i ovim potezom je oduševila sve pratioce.
  Svetlana Ceca Ražnatović jedna je od naših najvećih zvezda Balkana i šire, a njena popularnost ne jenjava ni nakon 30 godina.
Međutim, sve je počelo kada je bila pravi devojčurak.
Rođena je u selu Žitorađa pored Prokuplja, kao prvo dijete Mirjane i Slobodana Veličkovića, učiteljice i mašinbravara. Ima mlađu sestru Lidiju. Sa devet godina prvi put na lokalnoj svadbi pjeva i oduševljava prisutne svojim „pjeskovitim“ glasom, koji će joj kasnije postati znak raspoznavanja. Ceca nikada nije krila da je u djetinjstvu, međutim, bilo i vrlo teških situacija, kada ona i njena majka nisu imale novca da se sa lokalne priredbe iz Prokuplja vrate u rodno selo. U kasnijim intervjuima, kao već afirmisana pjevačica, tvrdila je kako je od ranog djetinjstva znala čime želi da se bavi, da je bila svjesna da zna i da može da pjeva, te da je u toj namjeri ništa ne može spriječiti.
 
Sa 15 godina snima svoj drugi album „Ludo srce“ i nastupa širom bivše Jugoslavije. Sljedeće godine objavljuje ploču „To, Miki“ i za samo dvije sedmice prodaje je u 360 hiljada primjeraka. Sa ovim je albumom Ceca postala prva pjevačica svoje matične izdavačke kuće, i treća po rejtingu pjevačica u tadašnoj Jugoslaviji, odmah poslije Lepe Brene i Dragane Mirković. Odlazi na svoju prvu veliku jugoslovensku turneju, začinjenu danas već evergreenima folk muzike: „Lepotan“, „Pustite me da ga vidim“, „To, Miki“, „Drugarice, prokletnice“, „Dođi“...
NASTAVAK SLEDIIIIII...........................

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Svetlana Ražnatović - Ceca-Ona će uvek da blista.

Svetlana Ceca Ražnatović-Život svakog čoveka je bajka koju je napisala Božja ruka.