Svetlana Ceca Ražnatović-Život svakog čoveka je bajka koju je napisala Božja ruka.

Svetlana Ceca Ražnatović-Život svakog čoveka je bajka koju je napisala Božja ruka.
UVOD:
http://aktuelnostinovo.blogspot.ba/

Dok je pohađala osnovnu školu, Ceca je danju učila, a noću odlazila pjevati. Na nastupima pratio ju je otac Slobodan, a onda ju je na moru zapazio Mirko Kodić, kompozitor i harmonikaš, pa je potpisala prvi profesionalni ugovor sa PGP RTS-om i snimila album „Cvetak zanovetak.“ S ovom pjesmom osvaja nagradu za najuspješnijeg debitanta na festivalu na Ilidži (Sarajevo). Na pomenutom festivalu pojavila se već 1987. godine, a istoimeni album objavila godinu dana kasnije, uz pomoć Dobrivoja Doce Ivankovića, koji je tada bio urednik muzičkog programa na srpskoj nacionalnoj televiziji. Cecin prvi album prodat je u tiražu od 60 hiljada primjeraka. Zbog naglog uspjeha u svijetu estrade, Ceca odlučuje da napusti srednju školu, ali pod uticajem majke Mirjane koja je bila prosvjetni radnik, ipak završava Srednju veterinarsku školu.

Sa 15 godina snima svoj drugi album „Ludo srce“ i nastupa širom bivše Jugoslavije. Sljedeće godine objavljuje ploču „To, Miki“ i za samo dvije sedmice prodaje je u 360 hiljada primjeraka. Sa ovim je albumom Ceca postala prva pjevačica svoje matične izdavačke kuće, i treća po rejtingu pjevačica u tadašnoj Jugoslaviji, odmah poslije Lepe Brene i Dragane Mirković. Odlazi na svoju prvu veliku jugoslovensku turneju, začinjenu danas već evergreenima folk muzike: „Lepotan“, „Pustite me da ga vidim“, „To, Miki“, „Drugarice, prokletnice“, „Dođi“...

Za 18. rođendan Ceca promoviše album Babaroga, a nakon toga počinje da pjeva u inostranstvu. Igra glavnu ulogu u filmu Stojana Stojčića pod naslovom „Nečista krv“, čiji je scenario napisan po istoimenom djelu Borisava Stankovića, ali film nikada ne biva završen do kraja. Tokom dramatičnih godina raspada Jugoslavije i rata u Bosni i Hercegovini, nastupala je samo u dijaspori i nije ništa snimala, osim antiratne duetske pjesme sa glumcem Radom Šerbedžijom „Neću protiv druga svog“. Kupuje stan u Beogradu i počinje saradnju sa Marinom Tucaković, koja je napisala neke od najvećih Cecinih hitova. Snima album „Šta je to u tvojim venama“, sa pjesmom „Kukavica“, koja je obilježila ovaj period njene karijere. Godine 1993. pjeva na stadionu Tašmajdan pred 13 hiljada ljudi, a nešto kasnije, u Erdutu, gdje odlazi na nastup s Oliverom Mandićem i Džejom.,......

Pjeva u beogradskoj hali „Pionir“ pred oko 10 hiljada ljudi i objavljuje album „Ja još spavam u tvojoj majici“. Godina 1994. ostat će upamćena i kao „godina šišanja“ o kojem su balkanski mediji godinama brujali. Priča oko Cecine tadašnje frizure ni do današnjih dana nije sasvim rasvijetljena.
 NASTAVAK SLEDI, A MOŽDA NEEEE, POGLEDAJTE NA:




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Svetlana Ražnatović - Ceca-Ona će uvek da blista.

Svetlana Ceca Ražnatović-"Nije dovoljno samo živeti!" - reče leptir, "Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cveća!"