Svetlana Ražnatović - Ceca-Ona će uvek da blista.

Svetlana Ražnatović - Ceca-Ona će uvek da blista.
PRETHODNO NA:
http://aktuelnostinovo.blogspot.ba/
 Početak njezine karijere veže se za pobjedu na festivalu na Ilidži u Sarajevu s pjesmom "Cvetak zanovetak". Prodala je albume u velikim nakladama i hvaljena je zbog dobrog glasa. Najveći hitovi toga vremena su "To, Miki!" i "Pustite me da ga vidim". Početkom devedesetih godina bira pjesme za stariju publiku pa se tako redaju hitovi "Kukavica", "Zaboravi", "Šta je to u tvojim venama", "Fatalna ljubav", "Beograd", "Idi dok si mlad", "Kad bi bio ranjen", "Mrtvo more", "Neodoljiv, neumoljiv" i drugi. Godine 1998. izdaje album "Maskarada", s kojim postaje jedna od najpopularnijih i najtraženijih zvijezda Srbije. Uslijedili su hitovi "Maskarada", "Nevaljala", "Nagovori", "Dokaz", "Crveno", "Zabranjeni grad", "39.2" i "Dragane moj".Ceca 2004. godine osvaja hit–liste pjesmama "Trula višnja", "Gore od ljubavi", "Pazi s kime spavaš" i "Prljavo, prljavo", a 2006. postaje najtraženija domaća pjevačica, zahvaljujući albumu "Idealno loša", i pjesmama "Lepi grome moj", "Manta, manta" i "Pile". Pet godina kasnije izdaje album "Ljubav živi", gdje su najpopularnije pjesme bile "Sve što imam i nemam ja", "Igračka samoće" i "Šteta za mene". Godine 2013. izašao je njen petnaesti album, a ona je na beogradskom Ušću održala koncert preko čak 150.000 ljudi. Aktualni Cecini hitovi su "Da raskinem s njom", "Pet minuta" i "Ime i prezime". 2016. izdaje novi album pod nazivom "Autogram" gdje se posebno ističu pjesme "Autogram", "Didule" te duet sa srbijanskim glazbenim sastavom Tropico Band pod nazivom "Metar odavde".
  2012. godine dostigla vrh srpske muzičke scene. Uprkos činjenici da je njeno ime u medijima prisutno u različitim kontekstima,kako pozitivnim, tako i negativnim, Ceca je 2006. uspjela da održi najveći koncert na Balkanu, okupivši oko 150.000 ljudi na beogradskom Ušću. Poslije dva desetljeća karijere, ona je i dalje najtiražniji domaći izvođač, uživa veliku popularnost u narodu, ima nadimak srpska majka.
Svetlana „Ceca“ Ražnatović je po mnogima najveća glazbena zvijezda bivše Jugoslavije, ispred Lepe Brene, nekoć najpopularnije pjevačice.
 2011 godine izdaje album "Ljubav živi". Nakon što je u veljači, 2012. godine izašla iz kućnog pritvora, započela je turneju „Ljubav živi“ koja je trajala do ljeta 2013. godine. U lipnju 2012. godine, izdala je Ceca specijal u kome se nalazio časopis sa intervjuom kao i cd "Ljubav živi", kao i novi cd poklon "C - Klub" u kome su rađeni remiksi pjesama sa posljednjeg albuma, kao i dve nove pjesme, Zagrljaj i Probudi me kad bude gotovo. Pjesme su se odlično uklopile u stari repertoar.Svoj zadnji album je izdala 17.06.2013. godine. Svoj drugi koncert na Ušću održala je 28.lipnja 2013. na Vidovdan. Na koncertu je bilo preko 150.000 posjetioca.
 NASTAVAK MOŽDA NE BUDE......


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Svetlana Ceca Ražnatović-"Nije dovoljno samo živeti!" - reče leptir, "Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cveća!"

Svetlana Ceca Ražnatović-Život svakog čoveka je bajka koju je napisala Božja ruka.